Жените-социалистки обсъждат „Визия за България“ на семинар във Велико Търново

Жените-социалистки обсъждат „Визия за България“ на семинар във Велико Търново
Жени-социалистки от областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе идват в старата столица, за да обсъдят „Визия за България“. Това ще се случи на семинар, който ще се проведе в събота, а началото ще бъде дадено в хотел „Алегро“ от 10.30 часа.

Встъпителни думи и приветствия ще отправят председателят на Обединението на жените-социалистки Катя Николова, народният представител Весела Лечева и общинският председател на БСП Стефан Стефанов.

Първата тема на семинара, която ще бъде обсъдена, е участието на жените-социалистки в подготовката на местните избори. За реализация на повече жени в местната власт, като кметове и общински съветници, ще говори народният представител Дора Янкова. Тя е заместник-председател на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление в НС, както и заместник-председател на НС на Обединението на жените-социалистки.

Във втората сесия на семинара ще се разгледат политиките в здравеопазването и образованието в полза на гражданите на България, залегнати във „Визия за България”. По темата ще говори народният представител проф. Анелия Клисарова, която е бивш министър и настоящ заместник-председател на Комисията по образование и наука в НС.

Семинарът ще завърши с представяне на проекта на Обединението на жените –социалистки от област Габрово ”Свят без насилие и зависимости”. Презентацията ще бъде направена от народния представител  Кристина Сидорова, която е  зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в НС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!