Западът се страхува от Русия и Трета световна война

Западът се страхува от Русия и Трета световна война

Третата световна война може да започне в близко време и светът балансира на границата на най-големия конфликт в историята. Това показва проучване на изследователската компания YouGov, проведено сред жителите на страните от Запада. В изследването са участвали 9000 души от 9 страни, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Финландия, Норвегия и Швеция.

Анкетираните посочват, че установяването на мира в света през следващите години е малко вероятно, но най-големият международен въоръжен конфликт може да започне скоро. Трета световна война предсказват 64% от американците, във Великобритания – 61%. В подобно развитие не вярват жителите на държавите от Северна Европа, около 39% от датчаните смятат, че за планетата има заплаха от нова световна война.

Ръководителят на политическите и социални изследвания в YouGov Антъни Уелс отбелязва, че най-голям страх от конфликт има във Франция и Съединените щати, но по различни причини.

Американците обясняват своите страхове от Трета световна война с предстоящото встъпване в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп. 59% от американците виждат заплахата от Русия. От Москва се опасяват и британците -71%. Франция се страхува от тероризма, над 81% от анкетираните смятат, че нови атаки се очакват в страната в близко бъдеще. Френската общественост е малко вероятно да види заплаха в лицето на Русия.
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!