Иван Иванов към министър Радев: Аз съм шокиран! 1 126 души с влязла в сила присъда се разхождат на свобода

Иван Иванов към министър Радев: Аз съм шокиран! 1 126 души с влязла в сила присъда се разхождат на свобода
Кой български гражданин ще се чувства спокойно по улиците или да празнува някъде в отдалечено място?

„Аз съм шокиран! 1126 души с влязла в сила присъда се разхождат на свобода – в страната или чужбина. Това са хора, извършили престъпление.

Ще направя един извод, но това за мен означава сериозно бездействие и неизвършване на служебните ангажименти години наред”.

Така народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов коментира информацията, представена от министър Радев, че към 15 януари 2018 г. от МВР са обявени за общодържавно издирване 1126 лица от категорията, влязла в сила присъда „лишаване от свобода”.

„Забелязвам прехвърляне на отговорност. Министърът на правосъдието прехвърля към министъра на вътрешните работи,  към прокуратурата. Кога ще престане това?“, попита Иванов.

Според него този процес може да се превърне във всеобща безотговорност. „Какво чакаме? Следващият зверски случай на убийство, грабеж, изнасилване? Само за миналата не са се явили в местата за изтърпяване и лишаване от свобода 634 деца. Само от 1 до 18 януари – 18 деца.

При положение, че променихме закона – да ги задържат веднага. Кой български гражданин ще се чувства спокойно по улиците или да празнува някъде в отдалечено място?“, продължи с въпросите народният представител.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!