Йотова: Скандално е Кристалина Георгиева да блокира възможността на Бокова да застане начело на ООН

Йотова: Скандално е Кристалина Георгиева да блокира възможността на Бокова да застане начело на ООН

Изключително скандално е решението на Кристалина Георгиева да блокира възможността на един български политик да застане начело на ООН. Това каза на пресконференция в Пазарджик евродепутат Илияна Йотова. Днес научихме, че се водят разговори извън България, както и днешният разговор с председателя на ЕК Юнкер за търсене на подкрепа за издигане на нейната кандидатура с ясното съзнание, че не може да спечели, посочи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП.

За кого се грижи Георгиева и чий път иска да отвори, на кой от останалите кандидати и конкуренти на г-жа Бокова, само можем да гадаем, допълни Йотова. Ако Кристалина Георгиева реши да се кандидатира, това означава бламиране на българския президент, българския министър-председател и българското правителство и общество, защото те издигнаха единодушно кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН”, категорична бе Илияна Йотова.

Евродепутатът заяви, че България е изправена пред доста сериозни вътрешни и международни проблеми. Борисов е принуден да търси за всяко свое решение комбинация от политически партии и така държава не може да се гради, каза Илияна Йотова. Ми

„Смятам, че с днешна дата министър Бъчварова трябва да си подаде оставката. Преди една седмица тя призна, че не може да се справи с битовата престъпност и това е страшно от устата на един вътрешен министър.

От два дни към несправянето с битовата престъпност се добави и невъзможността да се справи с организираната престъпност. Каквито и легенди да слушаме за това, което се случи в Слънчев бряг, в началото на туристическия сезон това е невероятен шамар за България. Подобни факти усложнява и нашата работа като евродепутати, защото ние положихме всевъзможни усилия да спрем мониторинга на България”, коментира Йотова.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!