Кадиров се похвали: Ликвидирахме опасни терористи, свързани с „Ислямска държава”

Кадиров се похвали: Ликвидирахме опасни терористи, свързани с „Ислямска държава”
Опасна група терористи е неутрализирана на територията на Чеченската автономна република. За това съобщи в социалните мрежи лично президентът Рамзан Кадиров, цитиран от руските медии.

По думите му, между ликвидираните бандити и терористите от „Ислямска държава” е имало тясна връзка. Терористите са планирали да извършат няколко престъпления на територията на Чечения, включително и убийства на хора от властта, духовенството и службите за сигурност.

Чеченското разузнаване е получило информация, че близък родственик на ликвидирания преди 10 години разбойнически главатар Иса Мускиев е получил нареждане за организиране на терористични актове на територията на републиката. След това службите разкрили всички участници, къде крият оръжието, боеприпасите и експлозивите.

По тъмна доба спецчастите на Кадиров са атакували терористите в Курчалоевски район. Един от бандитите е успял да се укрие.  В хода на спецакцията е загинал служител на правоохранителните органи.

Източник: blitz.bg
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!