Калоян Паргов: 20 млн. лв. за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала, звучи бомбастично

Калоян Паргов: 20 млн. лв. за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала, звучи бомбастично
„20 млн. лв.за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала в двете посоки с отчуждаване и всички разходи, звучи  бомбастично“.

Това каза председателят на БСП- София Калоян Паргов. „Поредният ремонт в София, на ул. Граф Игнатиев, показва, че Столична община не умее да харчи парите на софиянци качествено, за да направи ремонти, които са чакани с години“, каза Паргов.

Той отбеляза, че това е една добра инициатива, която е опорочена. „Очевидно е, че краят на всеки кмет започва, когато лъснат далаверите в столицата. Търпението на софиянци е изчерпано. Ние не искаме оставки на буфери, искаме отговорност от първо лице“, отбеляза Паргов.

Той поясни, че единственото, което остава на г-жа Фандъкова, е да се оттегли. „Това, което се случва тук, показва липсата на качество и контрол, липса на качество на техническия проект на заданието“, каза още Паргов.

Той обясни, че по договор изпълнителят се задължава да изпълнява всички нареждания и заповеди по строително-монтажните работи, дадени от възложителя. „Нека г-жа Фандъкова отговори- с какви заповеди  и чрез кого е даден на този изпълнител цветът на плочките до храм Св. Седмочисленици. Ние не можем да търпим подигравка със символите на София“, заяви Паргов.

Той отбеляза, че София е лицето на България и не може да се допуска някой да работи нехайно и небрежно. „Това, което очакваме е да се обясни- какво се прави оттук нататък и как ще бъдат отстранени всички нередности“, заключи Калоян Паргов.

Георги Свиленски: Високи цени и ниско качество, компрометирани обществени поръчки- емблемата на управлението на ГЕРБ.

„Строителството и строително-ремонтните дейности са емблемата на управлението на ГЕРБ. Трябва да си отиде именно този модел на управление- високи цени и ниско качество, компрометирани обществени поръчки“.  Това каза зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„От три дни се обяснява на гражданите, че обектът е още в строеж, че не е завършен и да се изчака. Какво да чакаме и какво да се случи? Това паве и след 8 години ще бъде тук. Няма да бъде друго, ще е същото, само че разрушено и унищожено“.

Той поясни, че в договора за ремонта ясно е написано, че при констатиране на нередности, неправилно изпълнение, некачествен ремонт- обектът може да бъде спрян до отстраняване на нередностите.

„Ако някой иска, нека вкъщи си прави ремонта така“, каза народният представител. Той припомни и бул. Витоша, където ремонтът е завършен, строителите са си отишли, но резултатът е виден.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!