Кирил Добрев: ГЕРБ да не се занимават с партийно строителство в БСП

Кирил Добрев: ГЕРБ да не се занимават с партийно строителство в БСП
Кирил Добрев: Фалшива новина ли е разследването на Бтв за 1 млн. и 200 хил. лв., които е дал министърът на здравеопазването?

„Фалшива новина ли е разследването на Бтв за 1 млн. и 200 хил. лв., които е дал министърът на здравеопазването на дъщеря си и нейния приятел? Той разпределя обществен ресурс. Фалшива новина ли е всичко, което прави ОЛАФ по разследване за магистрали или това, което се случва с обществените поръчки?“

Това попита зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в сутрешния блок на Бтв. Той заяви, че ако парите, взети като кредит отиват като инвестиции в икономиката, би бил съгласен. „Но това са средства, които се харчат и раздават, без да се правят реформи. И това е коренната разлика между нас“, обясни Добрев.

Според него на българския гражданин му е пуснало от корупционните схеми, които ГЕРБ въртят. „Това са феодални владения, които се контролират от гербаджии, облечени във власт“, каза още той.

„Цветанов казва, че не сме алтернатива, Горанов – че сме лоша алтернатива. Каква алтернатива сме преценява българският народ. И Цецка Цачева беше безалтернативна, но май сега Радев е президент“, коментира той. Според него няма как ГЕРБ да харесат БСП.

„Затова сме управляващи и опозиция – да бъдем опоненти“, уточни той. Добрев е на мнение, че пресконференцията на ГЕРБ е била в стила на Антон Тодоров, който вече работи в централата на ГЕРБ. „Нито г-н Цветанов, нито г-н Борисов ще могат да контролират опозицията, както са го правили през годините. Имало е опити и днес тя не може да бъде контролирана. Нека ГЕРБ не се занимават с партийно строителство в БСП“, категоричен е зам.-председателят на БСП.

Той благодари за психоанализата на Томислав Дончев, но посочи, че към него по повод НДК му се правят прокурорски анализи и го посъветва да не се занимава с БСП и да не прави портрети. „Имат си достатъчно работа по структурите и изключително тежка коалиция с патриотите – да се занимават с тях“, допълни той.

БСП е различна, нова и променена

Кирил Добрев подчерта, че никога не е имало решение на партията за общо управление с ГЕРБ. Той обясни, че двете партии се разминават категорично по политики, разбиране, философия.

„Докато е това ръководство, БСП няма шанс да участва в управлението на страната, ако е втора политическа сила“, категоричен е той. Зам.-председателят на БСП обясни, че е проведено работно заседание на Конгреса с изключително силен дневен ред и реч на Корнелия Нинова – директна, пряка и откровена.

„Една част от лицата в БСП са леко изолирани. Нинова общува все повече с обикновените партийни членове, основните партийни организации. Онзи партиен елит, който винаги е мислел, че може да контролира председателя, се чувства изолиран“, заяви Добрев.

Според него БСП е различна, нова и променена. Той обясни, че повечето от хората, наричал преди „фараони“, днес работят за БСП и са съгласни с ролята си да не бъдат на първия ред. „Но има и такива, които продължават да искат да бъдат фронтмен“, посочи той. По неговите думи Корнелия Нинова е станала председател, защото е водела битка с ГЕРБ, а не вътрешно-партийни битки.

„Тя стана любимец на партията, защото даваше алтернатива на ГЕРБ. С вътрешнопартийни битки и апаратни игри, председател не се сменя и председател не се става“, категоричен е зам.-председателят на БСП.

Той подчерта, че председателят е в изключителното си право да си избира екипа и всеки един от него може да бъде сменен. „Няма как председателят да бъде „държан“, защото се избира от всеки един редови социалист, според промяна в Устава“, уточни Добрев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!