Корнелия Нинова в Перник: Няма да позволим в Перник да се изгарят отпадъци

Корнелия Нинова в Перник: Няма да позволим в Перник да се изгарят отпадъци
Власт, бизнес и пари са се сраснали и това е част от модела на управление

„Разговаряхме с всички председатели на общински организации на БСП в област Перник и народните представители от областта във връзка с местните избори. Днес Изпълнителното бюро ще приеме и платформата за местните избори.

Прави ни впечатление, че и тук бяха поставени проблеми, които се превръщат в национални. И тук изключително остро бе поставен въпросът със здравеопазването“. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Перник.

Тя добави, че в областта има общини, в които по два месеца няма лекар, а други са много отдалечени и транспортът до областната болница е голям проблем. Тя припомни, че БСП е предложила своята алтернатива в сектора  и бъдещите кметове от левицата ще се придържат към нея за общинското здравеопазване. „Друга тема, която излиза почти навсякъде, е екологията. Тук, в Перник, на площадката на ТЕЦ-а, се подготвя изгаряне на отпадъци, които дори не са от България, а се вкарват от Италия. Няма да позволим в Перник да се изгарят отпадъци. Това е част от модела на управление и срастване на власт, бизнес и пари. Държавата прави услуги на Христо Ковачки, а той ги връща и това се вижда по време на избори – Перник е един от градовете с най-голям корпоративен вот“, уточни Корнелия Нинова.

Тя добави, че Перник е един от първенците по замърсяване на въздуха, а това изгаряне на RDF отпадъци  е изключително опасно. „Станислав Владимиров, който е номиниран от местните структури за кмет на общината, пое ангажимент да работи за спиране на този процес “, коментира още лидерът на левицата.

Станислав Владимиров: Транспортът до София продължава да е голям проблем за перничани

„Качеството на въздуха е една от най-болезнените теми за Перник. Притесненията на перничани са, че евентуално горене на RDF отпадъци  ще утежни обстановката и ще застраши здравето им“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров.  Той добави, че Перник е град, който можеше да се възползва от тези 111 млн. лв., които бяха дадени от държавата за подобряване на качеството на въздуха, но общинската администрация не е направила усилие да изготви програма за управление на качеството на въздуха. „Ще продължаваме да поставяме темата на дневен ред и няма да се съгласим и позволим допълнително да се утежнява екологичната обстановка в Перник“, заяви Владимиров. Народният представител коментира, че близо 30 000 перничани всеки ден пътуват до София, за да работят, учат или отидат на лекар. „Качествен ЖП или автобусен транспорт няма и хората пътуват най-вече със собствените си автомобили,  образуват се километрични тапи и допълнително се замърсява въздухът. На този фон, управляващите в общината разиграха един цирк с реверсивното движение, а този огромен проблем продължава да стои пред перничани“, каза още Станислав Владимиров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!