Корнелия Нинова в Русенския университет: Вие ще бъдете част от европейски план за високи технологии и изкуствен интелект

Корнелия Нинова в Русенския университет: Вие ще бъдете част от европейски план за високи технологии и изкуствен интелект
Русенският университет е университет на бъдещето

Председателят на БСП Корнелия Нинова посети Русе по повод 142-годишнината от Освобождението на града от Османско робство.

Тя поднесе цветя на Паметника на свободата. Нинова проведе среща с ръководството на Русенския университет “Ангел Кънчев”, което я запозна с програмите и възможностите на университета.

„Поздравявам ви, че в тези трудни за образованието години поддържате висок стандарт на обучение, модерна база и готвите толкова необходимите за българската икономика инженерни кадри и професионалисти в областта на високите технологии и изкуствения интелект“, заяви Нинова.

Тя каза, че Русенският университет е богатство не само за региона, но и за България. „Респектирана съм от високия професионализъм и уникалната база . Това е университет на бъдещето. Тук се правят 3D реконструкции и обработка, адаптиране на образователни системи към дигиталното поколение, използване на адитивни технологии, прототипи на електромобили. Такова модерно образование трябва да се поощрява и подпомага с всички средства“, изтъкна Нинова.

Тя сподели впечатленията си от посещението си в Брюксел и срещите с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и вицепрезидента на Европейската комисия Маргаритис Схинас. „Европейската комисия изработи много амбициозна програма за следващите години.

Важна част от нея е Бялата книга на изкуствения интелект. ЕС трябва да се превърне в един от световните центрове на високи технологии. България може да има свое ключово място в това бъдеще, благодарение на вас- подготвени млади хора и преподаватели. Вие ще бъдете част от европейски план за високи технологии и изкуствен интелект“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!