Корнелия Нинова: За мен отхвърленият закон е в сила. Всеки месец ще дарявам 600 лв. от заплатата си

Корнелия Нинова: За мен отхвърленият закон е в сила. Всеки месец ще дарявам 600 лв. от заплатата си

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“

„За мен отхвърленият закон за намаляване на депутатските заплати е в сила и ще го прилагам за себе си. Намалението, което предложих – около 600 лв. месечно от заплатата, ще дарявам на болно дете, възрастен човек без лекарства, на някой, който има нужда“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя подчерта, че всеки трябва да си вземе личното решение- дали ще го направи по този начин.

„Не говоря празни приказки. Когато предлагам нещо, искам искрено то да стане и го прилагам за себе си“, категорична е тя.

Нинова обясни, че отсъстващите депутати от левицата са в командировка, а не, защото изразяват несъгласие с предложението. „Подписите под предложението показват желанието да стане факт“, допълни тя.

Лидерът на левицата обясни, че „БСП за България“ дарява много пари, но от общите пари на групата и субсидията на партията.

„Предложението ни беше различно. Ще продължим да даряваме, но тук става въпрос за личен пример – осъзнаване, че депутатите, политическата класа, като цяло, трябва да отстъпим от това, което имаме.

Знаем какво е отношението на хората към тези привилегии“, посочи Нинова. Според нея днешният дебат е бил срамен за българския парламент. „Системата и статуквото се съпротивляват по всякакъв начин да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

Срещу нас чухме много обвинения, но това няма значение. Направих това предложение не, защото знам, че то ще бъде отхвърлено, а искайки то да стане“, категорична е Нинова. „Най-обективната картина за работата на депутатите може да се види в петък – празната зала по време на парламентарен контрол. Там няма ляво, дясно и център”, подчерта тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!