Корнелия Нинова: Как изведнъж се появиха толкова кандидати за Бузлуджа?

Корнелия Нинова: Как изведнъж се появиха толкова кандидати за Бузлуджа?
„Шокирана съм от това, което разбрах. Аман от номерата на Бойко Борисов. Първо елате си вземете Бузлуджа безвъзмездно, а сега ни обясниха, че това не може да стане“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Тя обясни, че много правителства подред не могат да се грижат за паметниците, включително и този на Бузлуджа, който се руши.

„Ние желаем да го вземем, за да го реставрираме и поддържаме“, заяви председателят на БСП и допълни, че от една седмица, откакто левицата е изявила това желание, са се явили много кандидати – политически лидери, политически партии, НПО-та,  юридически субекти, физически лица

По думите й изведнъж и общината в Казанлък, и областната управа на област Стара Загора са се сетили, че и те си го искат, за да започнат да го стопанисват, след като години наред са го оставили на произвола. „Това говори едно – съсредоточава се цялата  енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП“, подчерта тя.

Корнелия Нинова благодари на министъра, че търси варианти- какво да се прави оттук нататък. Тя обясни, че се предлагат на БСП различни варианти на възмездно прехвърляне, които предполагат търг, на който ще се явят много кандидати, наем и редица други неща.

„Това е само  начин да не се случи това,което желаем – да запазим един архитектурен паметник за България и един партиен символ за нас“, категорична бе лидерът на БСП.

Нинова заяви, че са били обсъдени  с юристи различните варианти и във вторник ще бъдат обсъдени на ИБ на БСП, за да бъде взето решение.

„Нашето желание остава. за прехвърляне на собственост, за да можем да се заемем сериозно, като собственици, и да имаме гаранции, че с инвестиции ще се развие проектът“, каза още тя.

Председателят на левицата коментира, че има голям интерес за възстановяването на паметника, но има и други интереси, които искат да попречат. „Продължаваме тази битка. Борисов да намери начин да си изпълни обещанието“, заключи Корнелия Нинова.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!