Корнелия Нинова на 1 май: Заедно сме с обща кауза – грижа за народа

Корнелия Нинова: Наказвате изрядните работници, защото сте безсилни да спрете злоупотребите
„Днес е 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество.
Днес обаче хората на труда са онеправдани, потиснати от бедности, несправедливост. Кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод днешния празник.
Тя добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия. „Сега трябва да защитим работните им места и доходи. Ние, българските социалисти, заставаме до тях и ще отстояваме докрай правата им. Благодарим на лекари и медицински сестри, на полицаи и учители, на всички, които в този момент са на първа линия, за да гарантират нашето здраве, сигурност и образование за децата ни“, каза още Корнелия Нинова.
Тя отбеляза, че заради карантината днес не може да се проведе традиционният първомайски митинг-шествие: „Но хората на труда днес сме заедно, солидарни, защото имаме обща кауза –  грижата за народа, борбата с бедността и неравенствата, борбата за работа и достойни доходи, за справедливост и равни права.“
„Бъдете здрави и с вяра в собствените си възможности и в силата ни като народ. Честит 1-ви май!“, пожела лидерът на БСП.
Партията отбелязва тази година нетрадиционно 1 май – Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник „Дума“ и левия печат, с интернет кампанията „РАБОТА И ДОХОДИ“. Тя ще се проведе в цялата страна, съвместно с Младежкото обединение на БСП. Кампанията ще протече в интернет и в социалните мрежи. Ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест.
С качване на своя снимка или снимка от предишно първомайско шествие и послание всеки може да изрази позиция в защита на сигурни доходи, солидарност и социална справедливост или протест срещу нарушаването на човешките и трудовите права. Споделете ваша лична история, свързана с работата и доходите ви. Също може да станете съпричастни към кампанията, като сложите логото на кампанията на страницата си във Фейсбук.
#РаботаиДоходи
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!