Корнелия Нинова: Няма да се откажем. Търсим друг начин да спасим Бузлуджа

Корнелия Нинова: Няма да се откажем. Търсим друг начин да спасим Бузлуджа
Корнелия Нинова: С решението си днес правителството узакони разрухата

Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат. Така се заличава историята и паметта ни.

И днес това беше направено уж от Патриотите – точно онези, за които националната история е знаме.

Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки Валери Симеонов става по заръка на премиера Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите.

Даване право на ползване не е незаконно. Самият министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон. То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България.

Защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България. То е и израз на страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм.

Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!