Корнелия Нинова: Постигнахме малка победа

Нинова към членовете на БСП: Благодаря ви, че сте достойни хора и не се продадохте
Предложението на БСП против намаляването на присъди при тежки престъпления ще се гласува преди ваканцията на парламента

„Във връзка с нарастващото напрежение, настояваме до излизането във ваканция на парламента да бъде гласуван на второ четене нашият законопроект за промени в НПК.

Той премахва съкратеното производство и намаляването на присъдата при признаване на вина”. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя добави, че на председателски съвет по това  предложение на БСП е  решено във вторник да има извънредно заседание на правна комисия, на което законопроектът да се обсъди. На заседанието е решено да има  съкратен срок от три дни между първо и второ четене и гласуване в зала в седмицата преди парламентът да излезе във ваканция.

„Предложението на Министерския съвет за промени в НК, с които оставят сегашното положение и просто променят намаляването на присъдата от 1/3 на 1/5 няма да се гледа в тези срокове. Постигнахме малка победа”, заключи Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!