Корнелия Нинова разкри огромна тайна от изборната нощ

Корнелия Нинова разкри огромна тайна от изборната нощ
Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че хората трябва сами да преценят дали е „г-жа Лъжа”, както я нарече неведнъж Бойко Борисов. Тя обясни думите му така: „Зрителите да преценят. За пръв път ми го каза още при промяната на кандидатурата за ООН“.

„Променихме позицията си за референдума по следния начин: Ние гласувахме с 3 пъти „не” на изборите, но трябва да се съобразим с тези 2 милиона и да започнем да използваме мажоритарната система. Предложението на г-жа Мая Манолова не е обсъждано с нас в БСП, не можем да го подкрепим на този етап“, каза още Нинова в студиото на „120 минути“ по bTV.

„Що се отнася до твърдението на Борисов, че сме избягали от съставянето на кабинет. Още в началото на този парламент казахме, че оставаме в опозиция до края. С толкова малко народни представители не можем да направим голяма промяна. А дали ГЕРБ ще приемат предложението на РБ… До довечера сигурно ще има трета версия, изчакайте. Не би трябвало да има такъв кабинет. И на референдума и на президентските избори хората искаха промяна, а това което получават е „подмяна“. Такъв кабинет не е по волята на народа, а волята на Борисов“.

Чисто партийния интерес на БСП е изборите да са по-далеч. Ако направят това правителство, те ще се сринат още повече. Но това не е добре за държавата“, обясни председателят на БСП.

Водещият Светослав Иванов накара Нинова да си спомни за наводненията в родния си град Мизия и да ги съпостави с трагедията в Хитрино: „Наводненията в Мизия са най-тежкия период от живота ми. Спомням си деня, които всичко стана във вода и тъмнина. 40 хиляди лева от декемврийските заплати на БСП отиват за Хитрино. От опита в Мизия знам, че това е най-тежкия момент. След като вече няма журналисти и министри, хората имат най-много нужда от нас. Хората страдат, защото няма възмездие и никой не им помага. Взимат едни 325лв., но няма помощ за спасяването на домовете им. На първо място е необходимостта някой да понесе отговорност“.

Ако БСП не победи следващите избори ще подадете ли оставката си? Това е въпрос на зрител на bTV, на който Нинова отговори така: „Аз си бях подготвила оставката и в нощта на президентските избори. И в загуба, и за победа. Знам как се носи отговорност”.

„Виждаме се с г-н Радев. Не сме обсъждали служебен кабинет, но чух че е готов. Ние не обсъждаме служебен кабинет. Не искаме да имаме влияние върху взимането на решение на генерал Радев. Няма да му редим нито кабинета, нито политиките“, каза в заключение тя.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!