Корнелия Нинова: 54 жалби срещу Гуцанов са изпратени до ръководството на БСП

Корнелия Нинова : 54 жалби срещу Гуцанов са изпратени до ръководството на БСП
„Изпълнителното бюро на БСП  свали политическото доверие от Борислав Гуцанов и изпълни волята на варненските социалисти. 54 жалби срещу Гуцанов  са изпратени до ръководството на БСП за 6 години от варненските социалисти”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на БТВ.

„Жалбите са за подправяне от страна на Борислав Гуцанов на членската маса във Варна, за  вписване на фалшиви членове. Предприех инициатива да направим електронно членство и карти и  получих от Гуцанов формуляри на хора, починали отдавна, както и на такива, които не фигурират в ГРАО. Имаше 7 формуляра с различни имена и една и съща снимка”, коментира Нинова. Тя обясни, че това се прави, защото при повече членове се избират повече делегати на  конференции за избор на председател, както и на Конгрес.

По този начин може да се влияе на решения, както и постоянно да бъде избиран само един човек за председател“, допълни още лидерът на БСП. Като втора причина за сваленото доверие от Гуцанов Корнелия Нинова изтъкна изразходването на  субсидията от варненските организации  и че тя не достига до районните структури във Варна. „ Той гласува сделки с кмета на Варна, за които БСП има позиция, че е против. Ние се борим от три години срещу този модел на управление, а на гласуванията той ги подкрепя”, каза Нинова. Тя обясни, че има оплаквания и конкретни факти  от варненски социалисти и за икономически зависимости на Борислав Гуцанов. „Между политическата чистота на БСП  и доживотното оставане на един човек, който и да е той, на партийния пост, за да го използва за лични цели, аз избирам първото – мнението на социалистите и авторитета на БСП.

Това има отношение и  върху управлението на държавата, защото от три години заявяваме, че искаме да променим този модел и да сложим край на тези порочни зависимости. Това не е само въпрос на БСП, а на принципи и морал в политиката”, заяви Корнелия Нинова.

Тя добави, че предстои конференция за избор на нов председател. „Искам да отидем на тези избори със сигнал към варненци и към обществото, че като кажем, че искаме да променяме модела, сме готови да започнем от себе си и да привлечем това доверие, от което имаме нужда, за да победим”, завърши Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!