Корнелия Нинова ударно срещу Виктор Николаев: Нещо сериозно няма ли да ме питате?

Корнелия Нинова


Корнелия Нинова каза:
Спекулациите на Татяна Дончева не заслужават коментар. Ще имаме президент и ще обърнем статуквото, заяви лидерът на БСП
„Нещо сериозно няма ли да ме питате” – с такава забележка лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърнала към водещите в сутрешния блок на Нова телевизия в паузата между прогнозата за времето и началото на нейното интервю. Виктор Николаев на мига я издаде и разкри поведението й, когато влезе в ефир.
Нинова коментира твърденията на Татяна Дончева, която зави, че кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на левицата е излъчен от оръжейното лоби. Според нея, спекулациите на Дончева не заслужават отговор.

По думите на Нинова, ген. Радев е категорично избран за кандидат-президент. „Няма да мръднем на милиметър от това”, подчерта тя.

Относно твърденията на Дончева, че БСП са се разбрали с ГЕРБ и Георги Първанов, тя заяви: „Общинските съветници на Дончева навсякъде гласуват за ГЕРБ, за силните. Естествено, че подкрепят статуквото”.

„Бузлуджа беше страхотен показател какво се случва в БСП. 65 хил. души, страшна младост, много млади хора. БСП е енергизирана, с желание за битка и за победа”, изтъкна лидерът на партията.

Тя разкри още какво се е случило по време на номинациите за кандидат-президент: „Татяна Дончева каза: „Или аз съм вашият кандидат за президент или отпадам”. Тя уточни още, че Мая Манолова имала 178 номинации от социалистите, а не над 230, както тя твърди във Фейсбук.

Лидерът на БСП коментира и теориите, че ген. Радев е човек на Георги Първанов: „Това внушение цели да разколебае БСП и да внуши, че БСП едва ли не кляка на АБВ”. „Наследството ни е сложно, но нямайте никакво съмнение, че ще променя това”, допълни тя.

Нинова разкри и какви препоръки е дала на ген. Радев за действията му като президент: „Мисли за това какво се случва по света, в Европа и България. Мисли за Плевнелиев, който опозори България, и мисли за това каква трябва да бъде България”.

По думите й, европейската ориентация на България не подлежи на съмнение. „Националният интерес на България е да бъде в добри отношения с Русия. От санкциите изгубихме 1 млрд. лв.”, допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни и защо сама не се е кандидатирала за „Дондуков” 2: „Ако исках да съм президент, нямаше да се кандидатирам за председател”. „Няма как на тия хора да им кажа: „Сега елате да ме правите президент”, добави тя.

„Говорете си каквото искате! Ние тая работа ще я свършим. Ще имаме президент и ще обърнем статуквото”, категорична беше Нинова.
Източник:blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!