Кремъл обяви, че отменя ограниченията върху туризма в Турция

Кремъл обяви, че отменя ограниченията върху туризма в Турция

Владимир Путин и Реждеп Тайип Ердоган се споразумяха за сваляне на ограниченията върху посещенията на руски граждани в Турция

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че тази тема е била обсъждана в хода на 40-минутния телефонен разговор между двамата лидери.

„Бе отбелязано, че отмяната на ограниченията относно посещенията в Турция за руски туристи се има предвид. При това е желателно турското правителство да предприеме допълнителни стъпки, насочени към гарантирането на сигурността на руските граждани на територията на Турция”, се казва в съобщение на Кремъл.

От пресслужбата на Кремъл съобщиха още, че Путин по време на разговора си с Ердоган заяви, че ще заръча на кабинета да започне преговори с Турция за възстановяването на сътрудничеството в сферата на търговията.

„Руският лидер заяви, че ще заръча на правителството да започне преговори със съответните турски ведомства за възстановяване на взаимното двустранно сътрудничество в търговско-икономическата и другите сфери”, се казва в съобщението на Кремъл.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!