Крум Зарков: Промените в АПК са удар по правовата държава

Крум Зарков: Промените в АПК са удар по правовата държава
Управляващите гласуваха текстове, които спират хората да защитят правата си

„Въпреки критиките на опозицията и становищата на изтъкнати юристи, въпреки притесненията на гражданското общество, въпреки ветото на президента, управляващите насила изгласуваха едни текстове, които спират хората  да отидат на съд и защитят своите права“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков преди да внесе жалба до Конституционния съд, свързани с текстове от АПК.

Той добави, че не може нарочно да се забранява на хората да атакуват незаконните актове на властта и принципът на публичност да се превръща в принцип на закритите врати.

„Конституцията не го разрешава, а неин пазител е КС, затова както обещахме внасяме необходимия брой подписи, защото приемането на промените в АПК е удар по принципа на правовата държава“, категоричен бе Крум Зарков.

Той призовава всички, които са загрижени за гражданското общество и правото на хората  да имат достъп до Административния съд и да атакуват актовете на властта да сезират КС. „Този казус касае демократичното развитие на страната. Атакуваме размера на таксите, който е прекомерен и ще попречи на хората да търсят правата си, закритите заседания, отмяната на втората инстанция“, уточни народният представител.

Крум Зарков заяви, че опозицията ще гласува против предложенията на ГЕРБ за министри. „Смяната на няколко министри няма да доведе до промяна на политиката. Цялото правителство трябва да подаде оставката си“, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!