Лавров: залавянето на руските военни от украинските спецслужби е провокация

Лавров: залавянето на руските военни от украинските спецслужби е провокация
Руският външен министър Сергей Лавров във вторник (22 ноември) определи като провокация залавянето на двама руски военни и извеждането им от Крим на територията на Украйна, предаде РИА „Новости“.

По-рано руското военно министерство съобщи, че служители на украинските служби за сигурност са задържали и извели от Крим в Украйна двама руски военнослужещи, като срещу тях се прави опит да се изфабрикува наказателно дело.

„Със ситуацията се занимават съответните ни органи. Смятаме, че това е незаконна провокация, извършена от спецслужбите в Украйна на територията на Русия срещу руски граждани“, каза Лавров на пресконференция.

Междувременно източник от силовите структури в Крим разказа пред РИА „Новости“, че двамата руски военни – Максим Одинцов и Александър Баранов, са заловени от украинските спецслужби чрез подставени лица.

Въпросните лица са ги подлъгали, като са им казали, че ще им предадат заверени документи, потвърждаващи, че те са получили висше образование в Украйна.
Източник: bg.rbth.com

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!