Пенчо Милков: Цялото правителство е октопод в схема, като случая „Ало, Банов съм”

Пенчо Милков: Цялото правителство е октопод в схема, като случая „Ало, Банов съм”
Отвличат вниманието с въпроса- кой е направил записа, а не какво има на самия запис

„Цялото правителство е в схема, като случая „Ало, Банов съм”.

Това е октопод“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Пенчо Милков пред БНТ. По думите му, с подаването на една оставка, ситуацията е като изгърмяване на бушон, но октоподът във властта продължава да си работи по същия начин. „Нашата работа, като политици, е да не замълчим- когато получим сигнал, да го предоставим на съдебната система, а тя да издаде присъдата”, каза народният представител от левицата.

„В БСП получаваме много сигнали за нередности в държавата. Днес, един човек беше пътувал от Дряново да ми даде такъв. Това е вече ежедневие за хората. Министър Банов не се отрича от думите си в записа, той казва пред медиите, че няма да го коментира”, уточни Милков.

Народният представител поясни, че аудиозаписът е дълъг 17 минути и на три пъти Банов казва пред различни хора едно и също. „Кой вече ще приеме да е свидетел в тази държава, след като на този- от „Суджукгейт”, му запалиха колите, на свидетеля за Ценко Чоков му запалиха фермата, свидетелката за „Агенция за българите в чужбина” я направиха на нищо. За този човек, спряган от управляващите за информатор по слечая Банов, чухме какви ли не неща- за сексуалния му живот, къде е работил и пр. Кой би казал тогава истината в България, при това положение?”, попита Милков.

„Отвлича се вниманието с въпроса- кой е направил записа, а не какво има на самия запис. Това е защитната теза на Банов и неговите апологети”, каза още той. Пенчо Милков отбеляза още, че спряганият от ГЕРБ за източник на сигнала  е бил освободен по време на правителството на Пламен Орешарски и назначен от правителството на Бойко Борисов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!