По предложение на „БСП за България“ се създава временна комисия за сделката с ЧЕЗ

По предложение на „БСП за България“ се създава временна комисия за сделката с ЧЕЗ
По предложение на „БСП за България“ се създава Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с планираната продажба ЧЕЗ в България. Комисията ще разгледа и  приватизацията на дружеството.

„Преминаването на собствеността на дружеството, осигуряващо електроснабдяването на повече от 3 млн. души в една трета от територията на страната, в ръцете на неясни собственици, при неизяснени обстоятелства и непрозрачно финансиране, е недопустимо от гледна точка на националната сигурност“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че има доста съмнения около тази сделка. „Народното събрание, като най-висш орган в страната, не може да остане безучастен свидетел на случващото се в стратегически сектор, какъвто безспорно е енергетиката“, допълни Стойнев.

По неговите думи парламентът е длъжен да упражни своите правомощия и да установи всички факти и обстоятелства около процедурата, която доведе до избора на фирма, създадена преди няколко месеца, с капитал от едва 50 000 лв. за купувач на едно от най-големите енергийни предприятия в страната.

Стойнев припомни, че оповестяването на сделката за продажба на чешкото дружество на „ЧЕЗ Груп“-България е предизвикало остра обществена реакция и сериозни притеснения в българските граждани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!