Радев проговори за вечния въпрос – „Русия“ и наложеното от него вето!

Радев проговори за вечния въпрос - "Русия" и наложеното от него вето!
Германски представител на „Каолин“ АД пита Румен Радев защо е наложило вето на Закона за концесиите.

Президентът държа реч пред представители на германския бизнес и отговаря на техни въпроси. „Законът бе приет, за да изпълни европейска директива, но парламентът отиде твърде далеч.
Той го гласува в после час от съществуването си и в приетия вид даде възможност даването на концесии да се извършва само от един човек. Например кмета. Това дава възможност за нелегални практики и трябва да се подобри”, каза президентът.

Той отговаряше на английски, а въпросите бяха задавани на английски и немски. Тъй като владее и двата езика, Радев не ползва преводач, а германският бизнес го поздрави за владеенето на немски.

Радев бе помолен да коментира и позицията си спрямо Русия. Той се засмя и каза: „Това е вечният въпрос. След което повтори позицията си, че ЕС има нужда от прагматично политика спрямо Москва и напомни, че Русия е нужна не само като доставчик на газ, но и като съюзник в борбата с тероризма.

Радев пред немския бизнес Снимки: Капка Тодорова По-късно в разговора Радев стана по-категоричен и посочи, че на Балканите Русия е играла роля преди, но настоящето е съюз с Европа. България е убеден член на НАТО и ЕС”, каза той, цитиран от „24 часа”.

Германски депутати преди това посочиха важната роля на България за стабилността на Балканите, в Черноморското икономическо сътрудничество и в Дунавското сътрудничество и благодариха за това.

В реч преди дискусията Радев покани германски фирми да инвестират в България и гарантира, че всички партии ще работят за създаване на по-добър климат.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!