Русенци за „Визия за България“: Да има приоритет корабостроене за региона ни

Русенци за "Визия за България": Да има приоритет корабостроене за региона ни
„Във „Визия за България“ да има приоритет за Русе- възстановяване на корабостроенето, защото тук има и традиция, и специалисти.“

Това казаха русенци на среща с депутати от ПГ на „БСП за България“ в голямата зала на Общината, на която беше представена Визията. Те споделиха и тежките проблеми, с които се сблъскват всеки ден.

„Искаме да ходим на театър и концерти, но в крайните квартали транспортът е до 20 ч. С пенсия не можем да си позволим да ползваме таксита“, споделиха те. Русенци препоръчаха приоритет във Визията да бъдат икономическите, културните и спортните връзки с чужбина. Поискаха да бъде профилирано образованието.

„На 21 юли БСП представи „Визия за България“, но това не е завършен документ. Той се допълва на стотиците ни срещи в цялата страна. За мен Визията е- каква може да бъде държавата ни.“ Това каза народният представител Пенчо Милков.

„Искаме да намерим важните и смислените решения на въпросите, които ни задават в страната. Освен чувството ни за дълг, да направим Визията ни подтикна и фактът, че България изчезва. Има огромни социални неравенства и сме в демографска катастрофа.“ Това каза пред русенци зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. По думите й цели села вече изчезват. Образованието е в срив, също и здравеопазването. „Затова искаме дебат с вас, защото имаме нужда от енергията на хората и желанието им за реформи“, добави тя. Според Лечева в момента, по доходи в ЕС, сме на последно място, а  предпоследните – румънците, вече  ни изпреварват все повече  с по-високи доходи.

„Давам си сметка, че Русе е вратата на Европа и на културата. Гледам разкопания ви център. Не допускайте да става и тук като в София. Русе е впечатляващо красив. Пазете го.“ Това каза народният представител Жельо Бойчев.

Според него БСП се е нагърбила със задачата да представи радикална, различна и нова програма за развитието на страната. „Искаме друг тип икономика, в която държавата връща ролята си да върви към високотехнологичен модел. В Русе е имало немалко такива мощности. Вярвам, че България може пак да го постигне. Искаме държава, която да подкрепя българското производство“, добави той.

„Фермерските пазари са разсипани в страната. Земеделието е пренебрегвано. Корупцията на всички нива е огромен проблем.“ Това каза народният представител Георги Стоилов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!