Самолети и вертолети ще кръжат над София в продължение на три дни

Самолети и вертолети ще кръжат над София в продължение на три дни

Самолети и вертолети на Военновъздушните сили ще извършват днес полети на малка височина над град София

Полетите са тренировъчни и са във връзка с подготовката и провеждането на военния парад по повод Деня на Храбростта и празника на Българската армия – 6 май, съобщават от Министерство на отбраната.

От Военновъздушните сили предупреждават да не се използват никакви дистанционно управляеми летателни апарати (дронове) в рамките на София, Григорево, Вакарел, Долни Пасарел, Брезник, Драгоман и Мировяне от 09:00 до 11:30 ч. и от 14:00 до 15:30 ч.

Тренировъчни полети ще има и в следващите два дни – на 4 и 5 май, в същите часове, а на 6 май дронове не трябва да се използват във времето от 09:00 до 11:30 ч.

За пръв път от години насам, на военния парад на 6 май ще бъде показана военна техника.

Над площада в столицата ще прелетят десет типа самолети и хеликоптери, които са на въоръжение във Военновъздушните сили. Последният парад с действително сериозно участие на техника беше за 5-годишнината от членството ни в НАТО, която отбелязахме през 2009 г.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!