Сергей Станишев към МО в БСП: Вие винаги сте били острието на БСП

Сергей Станишев към МО в БСП: Вие винаги сте били острието на БСП

Младежите станахте инициатор на много неща, които променят БСП – по-млада, по-отворена към днешния и утрешен свят, партия, която привлича млади хора. Това е ваша заслуга

„Вие винаги сте били острието на БСП”. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в свое видеообръщение пред делегатите на провеждащата се днес и утре Трета отчетно-изборна конференция на МО в БСП.

„През 2009 г., когато стартирахме инициативата за съдаване на единна младежка организация в БСП, мнозина смятаха, че това е утопия, и че няма как да стане. Тогава БСП бе в трудна позиция. Но, заедно с мнозина от младежките активисти на левицата, решихме напук на всички прогнози, ще покажем, че БСП е жива, че има млада енергия, че ние сме отворени и работим за младото поколение в България и БСП”, посочи Станишев. Той изрази своята радост от това, че през годините младежката организация е оцеляла. „Но не само оцеляхте – станахте инициатор на много неща, които променят БСП – по-млада, по-отворена към днешния и утрешен свят, партия, която привлича млади хора. Това е ваша заслуга”, каза също той.

Станишев пожела на младите социалисти да запазят изграденото приятелство през годините и да продължават да бъдат естественият мост между БСП и младите хора в страната.

Евин Инчир, ген. секретар на Младежката организация на Социалистически интернационал, към младите социалисти: Вие сте важни както за България, така и за вашата партия

„Вие сте важни както за България, така и за вашата партия”. Тези думи генералният секретар на Младежката организация в Социалистическия интернационал Евин Инчир отправи към младите социалисти на БСП, посредством свое видеообръщение. В него тя подчерта, че е запозната със ситуацията в страната. „Зная, че в момента времената в България са трудни и десните сили са в подем. Но вие – представителите на прогресивните социалистически идеи, трябва да се превърнете в промяната, от която България и младите хора в нея имат нужда”, категорично заяви тя в своето обръщение.

Спас Керимов, зам.-председател на младите европейски социалисти: Трябва да посрещнем единни предизвикателствата на съвремието ни

„Днес, нашето европейско политическо семейство е вперило поглед в нас и очаква нашите решения и нова визия на МО в БСП. Предстои ни да проектираме бъдещето на организация – пионер в създаването на младежки политики и стожер за младите социалисти в България. Пред младежкото обединение стоят предизвикатествата на политическото ни съвремие, които трябва да посрещнем единни, сплотени и заедно”. Това заяви в своето обръщение Спас Керимов, зам.-председател на младите европейски социалисти по време на провеждащата се Третата отчетно-изборна конференция на МО в БСП. Той бе категоричен, че младите социалисти са поставили като своя кауза защитата, съхранението и прокламирането на европейските ценности и култура.

Лора Младенова, Европейски младежки форум: Нямаме време да закъсняваме с левите решения за младите хора в България

„С МО в БСП си партнираме от самото начало, като успяхме да постигнем много важни резултати – членство на младежкото обединение на левицата в редица важни организации. Ние сме много добре приемани в международен план, но е важно да отстояваме своите позиции и в национален план и нямаме време да закъсняваме с левите решения за младите хора в България”. Това заяви пред събралите се делегати Лора Младенова, член на УС на Европейски младежки форум. Тя каза също, че само заедно младите хора в България могат да се преборят с негативите в страната ни.

По време на конференцията на МО в БСП свои обръщения към младежите направиха и председателят на Обединението на жените-социалистки в БСП Катя Николова, председателят на Движението на ветераните в БСП Динко Желев, председателят на БСП-София Калоян Паргов, председателят на БАС Симеон Игнатов, евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков.

Форумът на младежите уважиха членовете на ИБ на НС на БСП Деница Златева, Стефан Стефанов, Станислав Владимиров, зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова, депутатите Красимир Янков, Георги Божинов, Таско Ерменков, евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова, както и представители на различни неправителствени организации и десетки социалисти.
Източник: bsp.bg/

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!