Социалната комисия прие на второ четене предложеното от БСП увеличение на помощите за деца с увреждания

Социалната комисия прие на второ четене предложеното от БСП увеличение на помощите за деца с увреждания

Корнелия Нинова: Внесеният от нас законопроект е в отговор на ангажимента ни към родителите на деца с увреждания, с които многократно сме разговаряли

Комисията по труда, социалната и демографската политика прие на второ четене днес законопроекта на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за изменение на Закона за семейните помощи за деца.

С приетите текстове се увеличава месечната добавка за деца с увреждания. Тя става 70 % от минималната работна заплата. За 2016 г. добавката е 240 лв., а за 2017 г. на практика ще бъде увеличена с 82 лв. и ще е 322лв.

„Внесеният от нас законопроект е в отговор на ангажимента ни към родителите на деца с увреждания, с които многократно сме разговаряли.

Винаги съм твърдяла, че сме длъжници към тези семейства и държавата трябва да помогне“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че предложението на левицата е прието с гласовете и на други парламентарни групи в комисията, на които благодари.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!