Стоян Мирчев: ГЕРБ пренебрегват коалиционните си партньори от Обединени патриоти

Стоян Мирчев: ГЕРБ пренебрегват коалиционните си партньори от Обединени патриоти
„Какво се случва в управляващата коалиция? Защо ГЕРБ са пренебрегнали Обединени патриоти по отношение Закона за вероизповеданията?”

Това попита народният представител от „БСП за България” и член на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в НС Стоян Мирчев пред БТВ.

По думите на Стоян Мирчев законопроектът за вероизповеданията може би е един от първите, който показва единство в НС.

„На КСНС при президента се взе решение за защита на националната сигурност в това направление”, припомни народният представител от левицата.

„Не можем да говорим, че става въпрос за законопроект на ГЕРБ, ДПС или на който и да е било. Говорим за текстове, които се приемат от всички- че са безспорни и съотносими към националната сигурност на държавата”, каза Мирчев и обясни, че става дума за въпроси, свързани с финансирането от чужди страни на вероизповеданието в държавата ни, избягване на финансиране от радикални елементи.

Народният представител каза също, че в Комисия по вероизповеданията се чакат официалните становища на вероизповеданията в България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!