ТАСКО ЕРМЕНКОВ, БСП:“ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО, ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО, АКО ИСКАМЕ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ“

ТАСКО ЕРМЕНКОВ, БСП:"ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО, ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО, АКО ИСКАМЕ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ"
ТАСКО ЕРМЕНКОВ ОТ БСП КОМЕНТИРА БОРИСОВ!

Обидно за Сливен нарече случилото се завчера в зала „Сливен“ водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 21 избирателен район Таско Ерменков. „По – просташки начин на поведение не съм виждал от който и да е политик в България“, коментира по повод казаното тук от лидера на ГЕРБ Бойко Бориков, който се държал в град на възрожденци и богато културно наследство като „на селски мегдан“. Но явно културата не им е приоритет, заяви още Ерменков.

С три думи той определи „това, което Борисов направи – простотия, демагогия и лъжа“.
„Ако човек, влязъл в парламента през 2013 е “новото – старо“, интересно какво ще се каже за човек, влязъл 2009 година в парламента, дали не е безвъзвратно остаряло то и необходимото да бъде сменено“, попита риторично Ерменков, по повод думите на Борисов, че няма нови лица сред кандидатите на БСП и няма промяна.

В сферата на енергетика, където е експертизата на Ерменков, бяха посочени различни от цитираните вчера цифри. Ерменков определи като лъжа, че всички държавни дружества са на печалба. Резултатите са други, каза той. „70 % е намаляла печалбата на АЕЦ „Козлодуй“ за 2016 година, 90 млн лева са загубите на ТЕЦ „Марица Изток – 2“, над 200 млн лева загуба на НЕК“, заяви Ерменков. По думите му, има известно нарастване- 6 млн на ЕСО – до 69 млн лева, но от тях трябва да се извадят 30 млн – таксата за присъединяване на Гълъбово. Мините са на плюс от 1 млн лева, но това ако е печалба в енергетиката, нали е ясно защо хората искат да ги сменят. Видимо – тези хора живеят в паралелна държава.

Това се отнася и за Сливен. Тези хора са заспали, когато Лечков беше кмет и са се събудили когато Радев стана кмет. Пропуснали са периода между тях, когато Сливен заприлича на град, а не на разкопано гробище. Дълговете на община Сливен бяха намалени по време на управлението на ген. Милев като кмет, но бяха натрупани от Лечков –кмет от ГЕРБ, нали не се лъжа?!“, запита Ерменокв.
Той попита също защо сега пак започнаха да говорят за пречиствателната станция, защо не са я направили през 7-те години в управление?
Социалистът критикува здравната реформа – по-точно разболяването „като престъпление“, визирайки пръстовия отпечатък, както и неуредиците в образованието и липсата на учебници в началото на новата учебна година.
Като предимства пред опонентите, Таско Ерменков посочи, че това, което социалистите казват, го правят и припомни на практика повишените доходи от така омразната на ГЕРБ тройна коалиция, вдигането почти два пъти на пенсиите, обвързване на социалните помощи с МРЗ, ръст на икономиката с над 6 % по времето на Станишев. Ако търсим само финансова стабилност на държавата – да затворим другите министерства и да оставим само финансовото, призова Ерменков.

Ние не сме добри в харченето, а в това да осигуряваме нормален живот на хората с нормално заплащане, каза още Ерменков.
По въпроса на каква скорост ще тръгне България след 26 март, водачът в листата на социалистите в Сливен коментира, че това е другата мантра, която ни се върти. „За каква успешна политика в Европа се говори? Да, може би трябва да сме благодарни на Борисов, че докара България до това състояние, че дори и бежанците не искат да останат тук“, заяви Ерменков.

По думите му, ЕС на две скорости означава „… разпад на съюза, признаване на провала на неолибералния модел на развитието на Европа. Означава още, че бюрокрацията в Европа не е искала да се справи с проблемите, защото си е самодостатъчна. И сега си имаме Европа на бюрокрацията и останалите държави. Ако продължаваме с такова управление, ще останем на последните места, а ако искаме да бъдем някъде другаде и да се развиваме, трябва да направим изключително базирана на българското производство икономика и селско стопанство, образование, което да възпитава българщина и основният начин на препитание да е трудът, а не чалгата. Тогава ще заемем основното си място на велика държава, донесла толкова много за развитието на Европа, щото сега да я слагат на опашката е обидно за самата Европа“, коментира Таско Ерменков.

Кандидатите на Коалиция „БСП за България“ са с номер 10 в бюлетината за народни представители.

Източник:: sliveninfo.com

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!