Тръмп видя политически лов на вещици в САЩ, опровергава слухове, че Москва има компромати за него

Тръмп видя политически лов на вещици в САЩ, опровергава слухове, че Москва има компромати за него
Доналд Тръмп опроверга последните публикации на американски медии, че началниците на разузнавателните служби на САЩ са го запознали с наличие на компромати за него в Русия. „Фалшиви новини – тотален политически лов на вещици”, написа той в „Туитър”. При това го направи само с главни букви, предава БГНЕС.

По-рано Си Ен Ен се позова на информация, получена от американски служители. Източниците насочват вниманието към резюме от две страници, и приложени към доклада за хакерските атаки, отговорност за които Вашингтон приписва на Москва.

В основата на резюмето е доклад на бивш служител на британското разузнаване МИ-6, чиито предишни разследвания са определяни от американските служби като заслужаващи доверие. Според CNN, по време на брифинга на ръководителите на американското разузнаване на новоизбрания президент било показано, че Москва е събрала компрометиращи информации за членовете на двете основни политически партии в САЩ, но нарочно са направили достъпни за обществеността само данните за кандидатката на демократите Хилари Клинтън.

Според източника на телевизията за пореден път са се опитали да покажат на Тръмп, че човек от обкръжението му е бил в контакт с Кремъл като посредник по време на предизборната кампания. В този контекст се споменава тайна среща в Прага с участието на един от адвокатите на Тръмп Майкъл Коен.

Самият Коен също отхвърли подобни твърдения. В петък лидерите на американските разузнавателни служби направиха в Ню Йорк специален брифинг за Тръмп. Той беше посветен на хакерските атаки срещу политически институции в Съединените щати, включително срещу Националния комитет на Демократическата партия.

За хакерските атаки администрацията на САЩ обвинява Русия, но не се посочват открити доказателства. Междувременно Москва на най-високо равнище отхвърли като инсинуации обвиненията в опит за намеса в политическия процес в Съединените щати.

След брифинга Тръмп заяви, че няма доказателства за влиянието на хакерските атаки върху резултатите от изборите. Той смята, че хакерите са откраднали информация от системите на Демократическата партия заради пренебрежителното отношение на служителите към сигурността.
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!