Филип Попов: Демокрацията загуби под напора на диктатурата

Филип Попов: Демокрацията загуби под напора на диктатурата
Атака и НФСБ виждат, че вече са изместени от властта от ДПС

„Не БСП, а цяла България загуби.  Демокрацията загуби под напора на диктатурата.”

Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов пред БСТВ в коментар на гласуваното днес решение в НС за намаляване на партийната субсидия на 1 лев.

Той обясни, че по време на дебатите в парламента управляващите са повтаряли едни и същи аргументи, които не са били убедителни. „Това е закон за показен разстрел на българската демокрация и плурализма, на основни ценности от нашата Конституция. Те не са даденост, а са постигани стъпка по стъпка. Затова, когато бе приет Законът за политическите партии беше предвидено държавно финансиране, за да бъдат предпазени. Помним мутренските времена.

Днес мутрите се върнаха през парадния вход, купувайки си политически партии на тезгяха. Но те там изложиха и националната ни сигурност, защото утре и Ал Кайда може спокойно и легално да си купи наша партия”, обясни Филип Попов. Той беше категоричен, че аргументите на управляващите, че удовлетворяват исканията на хората са абсолютно неверни, защото този закон е насочен срещу народа. Попов обеща, че левицата ще сезира международните институции и посланици за абсолютното безобразие у нас.

Филип Попов поясни, че промените в Закона за бюджета са до края на тази година, но в сговор с ДПС, този мутренски начин на финансиране на партиите се бетонира. „Съдружието им с ГЕРБ е видно и ясно за всеки. Никой не може да ни убеди, че няма такова”, каза  депутатът. Той добави, че наглостта на управляващата партия и партньори е зададена от самия премиер.

Според него Атака и НФСБ виждат, че вече са изместени от ДПС, но все още се надяват на облаги от управлението.

„Парите на бизнеса, които ще финансират партиите, няма да бъдат проверявани. Те могат да бъдат от проституция и наркотици”, каза още Филип Попов. Той предположи, че всъщност ставаме свидетели на връщането на чл.1 от Конституцията от миналото, според който една партия беше една държава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!