Христо Проданов: В Общия фронт за честни избори поемаме инициативата за защита на демокрацията

Христо Проданов: В Общия фронт за честни избори поемаме инициативата за защита на демокрацията
Продължаваме да разговаряме с хората, за да разберем проблемите им

„В Общия фронт за честни избори поемаме инициативата за защита на демокрацията. Ние не търсим съюзници за явяване на европейски, местни      или предсрочни парламентарни избори, а да се отстояват правилата за честен вот.“

Това заяви пред БСТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за българия“ Христо Проданов. По думите му този фронт трябва да се обедини около няколко основни направления-като изчистването на изборните списъци, да може да се обжалват резултатите от изборите, взимането на решенията в комисиите с 2/3 мнозинство.

Проданов заяви, че недействителните имена в изборните списъци се равняват два пъти на населението на Пловдив.

Той обясни, че всички рестрикции, които управляващите приемат срещу опозицията ни водят към авторитаризъм. „Ние продължаваме със срещите по населени места, за да разговаряме с хората и да разберем проблемите им“, каза депутатът от левицата.

„ДПС отричат да са в съюз с ГЕРБ, но с действията си в Народното събрание показват, че са в много здрав съюз“, отсече той.

„Тази седмица в програмата на Народното събрание има два законопроекта, като единият е ратификация на споразумение. Това ли е дневният ред на обществото, което е най-бедното, болно и изостанало в цяла Европа по всички класации?“, попита Христо Проданов. Според него България е в политическа криза, защото в Народното събрание няма нито една опозиционна сила.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!