Христо Проданов пита управляващите: Заради „къртовския си труд“ ли ще си увеличавате пак заплатите?

Христо Проданов пита управляващите: Заради "къртовския си труд" ли ще си увеличавате пак заплатите?
„Заради „къртовския си труд“ ли ще си увеличавате пак заплатите?“.

Този въпрос отправи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов към управляващите. По думите му анализът на къртовския труд на работата на НС тази седмица показва няколко неща.

Той подчерта, че са разгледали отчета на НЗОК за 2017г., който е отлежавал в някое от шкафчетата на председателя на парламента Цвета Караянчева повече от половин година. На следващо място той посочи изслушаването на министъра на икономиката за глобалните успехи, които постига ГЕРБ в областта на икономиката и икономическото развитие на България, както и отчет на Комисията за защита на личните данни за дейността й за 2018г. и преброяване на земеделските стопанства.

„Това беше къртовският труд, който положиха тази седмица народните представители от ГЕРБ и останалите от управляващото мнозинство. На този фон продължават да зреят недоволства и протести, един от които се организира утре от медицинските сестри“, обясни той.

Христо Проданов попита как звучат на хората числата – 700 лв. заплата на медицинските сестри на фона на 1000 лв. увеличение на депутатските заплати за последните 2 години.

„За пореден път управляващите не пожелаха да разгледат предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати със задна дата и тяхното намаляване“, заяви той и припомни, че за трети път левицата е внесла в НС предложение за промени в Правилника за организацията и дейността на народните представители депутатските заплати да бъдат замразени на нивата от края на 43-тото НС, когато са били в размер на 2 900 лв.

Той подчерта, че оттогава управляващите са ги увеличили с 1000 лв. „В кой сектор се увеличават с толкова заплатите? Това ли са приоритетите на управляващите. Народното събрание явно не работи и няма идея народните представители за какво са там и в каква посока водят държавата“, заключи Христо Проданов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!