Ще се стигне ли до война? Украйна скочи остро на Русия, обвини я в спонсориране на тероризма!

Ще се стигне ли до война? Украйна скочи остро на Русия, обвини я в спонсориране на тероризма!
Украйна заведе дело във върховния съд на ООН срещу Русия, обвинявайки я в спонсориране на тероризма, съобщи БГНЕС

„Искът се отнася до предполагаемо руско нарушение на Международната конвенция за противодействие на финансирането на тероризма и Международната конвенция за ликвидация на всички форми на расова дискриминация“, се казва в съобщение на съдебната институция.

Киев също така иска от съда да накара Москва да заплати обезщетения за сваления малайзийски самолет MH17 над Източна Украйна, както и за това, че бомбардира цивилни.
Междувременно украинският вътрешен министър Арсен Аваков заяви, че основната задача на силовите структури тази година е възстановяването на суверенитета в Донбас и връщането на Крим, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„С тези процеси ще се занимават полицаите, гвардейците, съдебните органи, но първи ще тръгнат граничарите. Това не са някакви си мои пропагандни изказвания или някаква идея фикс. Това е реалност, с която ще ни се наложи скоро да се сблъскаме, и държава разчита на готовността на граничарите да предприемат решителни действия и да имат воля да извършат този процес“, каза Аваков.

Той отбеляза, че това не е дългосрочна мисия, а задача за най-близко време. След като се разработи план и се определят задачите, за две седмици ще трябва да се „осигури контрол върху държавната граница“, заяви министърът.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!