«
»
FacebookGoogle+

Да си бежанец в собствената си страна..

Да си бежанец в собствената си страна..

Или как Фандъкова ще ти даде чай и топла супа


Излезе информация, че над 168 души са пренощували в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора в София. Температурите падат, Вие се опитвате да не умрете от студ. Е вижте има и по-трагични случаи от нашето мрънкане, че сме си забравили ръкавиците и ни е студено на пръстите.

Самоотвержено, ако сте бездомник, госпожа кмет ще Ви предложи allinclusive пакет, не се заблуждавайте, че ще получите лукс, а немотия, ужасяващи условия, не особено топли помещения. Не се и надявайте кметицата лично да Ви сервира топлия чай с много вода от чешмата и без захар, камо ли мед. Супата също ще е топла, но не и вкусна.

Докато приемаме хиляди клетници от източните страни с широки обятия и много европари, забравихме за нашите клетници.

photo_huge_20824
Е те не са герои от едноименното произведение на Виктор Юго „Клетниците“, а истински хора. Това е положението скъпи читатели, за едни има убежище, за други има пейки в парковете покрити с лед и сняг. И вероятно смърт от измръзване. В никакъв случай не мога да твърдя, че условията за бежанци са добри, напротив ако отидем в някой „лагер“ ще останем също толкова потресени! И те са хора знам и те заслужават нормален начин на живот. Добрите хора от тях, които нямам представа какъв процент са, не са виновни, че Великите сили си ги мерят за сметка на тяхното оцеляване!

photo_huge_20826
Г-жо Фандъкова, поздрави. Още Ви чакам в метрото да се повозим заедно! Там поне е по-топло, отколкото в кризисните центрове!

Източник:no-comment.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!